Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Process: Competitors.

Urban improvement: The new building complements the historical monastery ensemble and hence clearly relates to the listed context. The style has the cour d? Honneur in its geometry by completing the edge in the square given by the administration wing and continuing it as a area delimitation inside. The courtyard is hence the guiding principle for the developing design without restricting the independent architectural and design and style language. In the identical time, the alignment of the building edges around the courtyard level enables the view to the adjoining alphabetical order annotated bibliography open space involving the auditorium as http://yalemusic.yale.edu/graduate/introduction well as the cafeteria. By layering the structure, the design reacts for the urban limits of the monastery complicated, orientates the library towards the residence and thus clearly assigns the new building to the historical ensemble. The significance on the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing in the reading space, the “window to the courtyard”, corresponds using the other buildings. A gate scenario is designed in between the library and also the administration wing, which leads from the square in front of the cafeteria for the cour d? Honneur. The new constructing closes the edge in the courtyard to Klemensborn as well as the space in front of your cafeteria is specified.

Developing idea: The developing is entered from the cour d? Honneur and is divided into 3 floors. The courtyard and the upper floor kind annotatedbibliographymaker com the creating that is definitely perceptible from the cour d? Honneur. Right here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume in the main floors into zones of unique spatial effects and high quality of expertise. The overlapping geometries of your ceilings make exciting visual relationships. University and library use are accessed separately and may hence be operated independently of a single a further: The seminar rooms around the basement floor and also the professors’ offices on the gallery level of the courtyard floor are connected by way of a separate staircase. Access for the library with reception, distribution counter and media area is on the courtyard level. Additional central functions are arranged there on a gallery and are connected by way of the spacious staircase.

Material: The facade of the library is intended as a directional cladding produced of metal. Further components like the street-side wall of your basement as well as the frame in the developing access are planned in natural stone. Subordinate room closures are created of glass of distinctive transparency. Set bodies including the elevator and also the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outside facilities: The cour d? Honneur square are going to be restored to its original size. The historical paving are going to be supplemented along with the topography on the developing access is going to be adapted for the specifications. In contrast, the adjacent open space involving the auditorium plus the cafeteria is greened. In this way, the differentiated identities in the distinctive courtyard places from the monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent for the gate creating is going to be closed, thereby strengthening the importance on the gate creating.

WBW new creating library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.

Tags:

Trợ giúpX